Du behöver
- 2 st tonfisk ca 2 cm tjocka, kotletter
- 3 msk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 3 msk bladpersilja hackad
- svartpeppar ur kvarn
- flingsalt
- olivolja till stekning
Risotto:
2 msk olivolja
0.5 st saffran lätt stött
1 st schalottenlök hackad
1 st vitlöksklyfta hackad
0.25 st paprika tärnad orange
1 dl vin torrt vitt
6.5 dl hönsbuljong
sparrisknoppar färska
salt och nymalen svartpeppar
1 msk smör
Rostad paprikasås:
2 st röda paprikor urkärnade och skurna i kvarta
1 st lök liten hackad gul
1 st vitlöksklyfta hackad
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk hönsbuljong
1 dl vin torrt vitt
0.5 dl vatten
salt och nymalen svartpeppar
1 krm strösocker
0.5 krm kajennpeppar
1 tsk smör
Gör så här
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Tips! Gör gärna såsen en dag i förväg. Tonfisken är godast med en rå kärna i mitten. All fisk som äts rå bör ha varit fryst 3 dygn innan den tillagas.