Du behöver
- 1 sats potatismos
- 1/2 dl hackad dill
- 1 dl skivad och hackad ättiksgurka med kryddig smak
- 2 msk vanlig senap
- Garnering:
- dillkvistar
- gurkskivor
- lime- eller citronklyftor
- Att äta till:
- 500 g strömmingsfilé
- osötat ströbröd
- smör/margarin till stekning
Gör så här
1
Gör potatismos enligt grundreceptet. Rör ner senap, dill och gurka i det heta moset. Salta eventuellt.
2
Förbered och stek strömmingen medan potatisen till moset kokar. Salta köttsidan på strömmingen. Panera skinnsidan med ströbröd. Vik ihop fisken så att den ser ut som “hel” fisk. Stek dem på medelvärme tills den är genomstekt och har fin färg. Lägg upp strömming med mos på heta tallrikar. Garnera.
Se “passar till” för grundrecept på potatismos.