Du behöver

  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl ajvar (paprikarelish, se recept)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl polentagryn
  • 0.5 dl majskorn
  • grillolja till pensling

Till servering:

4 st baconskivor stekta/grillade

Gör så här

1
Koka upp buljong (vatten+fond eller buljongtärning), ajvar och salt. Häll i polentagrynen under omrörning och koka under omrörning i 3 minuter. Grynen tjocknar till en gröt, tjock som en deg. Arbeta ner majsen i polentan.

2
Stjälp upp polentan på en fuktad skärbräda. Låt svalna en aning så att polentan kan hanteras. Forma en rulle som delas i 4 lika stora bitar. Klappa ut varje bit till en burgare, eller pressa ner i muffinsformar av folie.

3
Pensla burgarna och lägg dem på en oljad bit alfolie eller på plåt. Grilla högt upp under ugnens grillelement på full värme cirka 5 minuter, tills burgarna fått aningen stekskorpa.

4
Burgarna kan även stekas i stekpanna, men använd inte så mycket stekfett eftersom polentan drar åt sig all vad den kan.

5
Sallad: Blanda sallad av olika salladsblad med rejält tilltagen mängd solrosskott.

6
Dressing: Skaka ihop 1 msk söt senap, 1 msk vinäger, 2 msk olja, 1/2 msk vatten, 1 tsk socker, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows