Du behöver
- 1.5 dl grönsaksbuljong
- 1 dl ajvar (paprikarelish, se recept)
- 0.5 tsk salt
- 1 dl polentagryn
- 0.5 dl majskorn
- grillolja till pensling
Till servering:
4 st baconskivor stekta/grillade
Gör så här
1
Koka upp buljong (vatten+fond eller buljongtärning), ajvar och salt. Häll i polentagrynen under omrörning och koka under omrörning i 3 minuter. Grynen tjocknar till en gröt, tjock som en deg. Arbeta ner majsen i polentan.
2
Stjälp upp polentan på en fuktad skärbräda. Låt svalna en aning så att polentan kan hanteras. Forma en rulle som delas i 4 lika stora bitar. Klappa ut varje bit till en burgare, eller pressa ner i muffinsformar av folie.
3
Pensla burgarna och lägg dem på en oljad bit alfolie eller på plåt. Grilla högt upp under ugnens grillelement på full värme cirka 5 minuter, tills burgarna fått aningen stekskorpa.
4
Burgarna kan även stekas i stekpanna, men använd inte så mycket stekfett eftersom polentan drar åt sig all vad den kan.
5
Sallad: Blanda sallad av olika salladsblad med rejält tilltagen mängd solrosskott.
6
Dressing: Skaka ihop 1 msk söt senap, 1 msk vinäger, 2 msk olja, 1/2 msk vatten, 1 tsk socker, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows