Du behöver
- 1.5 dl mjölk (3 %)
 - 25 g jäst
 - 1 dl filmjölk (eller dofilus)
 - 3 msk olja
 - 1 tsk salt
 - 1 tsk strösocker
 - 0.5 tsk muskotnöt riven
 - 1 dl grahamsmjöl
 - 75 g pumpa renskuret fruktkött av
 - 0.5 dl solroskärnor
 - 6 dl vetemjöl
 
Till pensling:
1 st ägg
Gör så här
1
                Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt dofilus och olja. Tillsätt därefter salt, socker, muskotnöt och grahamsmjöl.
            
2
                Riv fruktköttet fint. Blanda ner rivet i degen med solroskärnorna och 4 dl vetemjöl. Blanda degen väl. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, tills degen är blank och smidig. Låt den jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
            
3
                Tag upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar, som formas till bullar.
            
4
                Placera bullarna på en papprad plåt och låt dem jäsa övertäckta i cirka 20 minuter. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda dem i 225 grader varm ugn cirka 15-20 minuter, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







