Du behöver

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 msk margarin, smält
  • 1 1/2 dl ljummet vatten

Gör så här

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt margarinet. Arbeta ner vattnet lite i taget och älta samman till en smidig deg. Låt den vila övertäckt med fuktad handduk 1 1/2 timme. Knåda ihop degen och dela i 8 lika stora bullar. Klappa eller kavla ut varje bulle tunt till en oval platta, 18-20 cm lång. Pensla med vatten just som bröden läggs in på het plåt mitt i ugnen. Grädda hastigt i 275-300 grader ungefär 5 minuter. Ät bröden nygräddade till curry eller annan varmrätt eller använd dem som pitabröd, att stoppa in sallad och kött i. Om de kallnat kan bröden ljummas ett ögonblick i ugnen före servering.