Du behöver

  • 2.5 dl ris långkornigt
  • 5 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 5 st lökar medelstora gula
  • smör
  • 4 dl rödbetor inlagda tärnade
  • 1 st rosmarin eller 1-2 tsk torkad
  • svartpeppar salt
  • bladpersilja grovhackad
  • 1.5 st äggulor

Gott till:

isbergssallad citronstänkt

Gör så här

1
Koka riset i vattnet med fonden i 18 minuter. Grovhacka under tiden löken och bryn hacket i lite matfett i stekpanna. Blanda i ris, rödbetshack och bladen från rosmarinkvisten eller smulade torkade blad. Tillsätt lite mera matfett. Låt steka cirka 10 minuter. Smaksätt med peppar och salt.

2
Lägg upp riset på varmt fat, strössla över persilja och låt en äggula glida ner på den upplagda portionen från en matsked.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows