Du behöver
- 2.5 dl ris långkornigt
- 5 dl vatten
- 1.5 msk grönsaksfond
- 5 st lökar medelstora gula
- smör
- 4 dl rödbetor inlagda tärnade
- 1 st rosmarin eller 1-2 tsk torkad
- svartpeppar salt
- bladpersilja grovhackad
- 1.5 st äggulor
Gott till:
isbergssallad citronstänkt
Gör så här
1
Koka riset i vattnet med fonden i 18 minuter. Grovhacka under tiden löken och bryn hacket i lite matfett i stekpanna. Blanda i ris, rödbetshack och bladen från rosmarinkvisten eller smulade torkade blad. Tillsätt lite mera matfett. Låt steka cirka 10 minuter. Smaksätt med peppar och salt.
2
Lägg upp riset på varmt fat, strössla över persilja och låt en äggula glida ner på den upplagda portionen från en matsked.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows