Du behöver

  • 1 pkt tagliatelle grön och gul
  • 500 g räkor med skal (djupfrysta)
  • 4 skiva laxfilé (ca 600 g)
  • salt en aning
  • smör eller margarin

Saffranssås:

vetemjöl ca 3 msk
4 dl mjölk
1 st saffran (0,5 g)
salt svartpeppar

Gör så här

1
Sätt vatten till pastan på kokning.

2
Lägg ut räkorna att tina.

3
Sätt ugnen på 200 grader.

4
Lägg de skinn- och benfria laxfiléskivorna i en smord ugnssäker form. Strö över lite salt. Placera en ungefär ärtstor klick smör eller margarin på varje skiva.

5
Baka laxen i ugnen 12-15 minuter eller tills fiskköttet precis bara stelnat rakt igenom. (Peta lite med en gaffel och kolla.)

6
Rensa räkorna.

7
Lägg tagliatelle i det kokande vattnet och beräkna koktiden enligt anvisning på paketet. Häll sedan av vattnet och rör om i pastan med 1-2 msk smör eller margarin.

8
Skala räkorna.

9
Fördela den nykokta pastan i fyra portionsskålar eller häll den i en stor skål. Skär/dela de ugnsbakade laxfiléskivorna i stora tärningar. Lägg ut dem och de skalade räkorna över den varma pastan eller blanda ner lax och räkor i pastan.

10

11
Såsen:

12
Vispa ut mjölet slätt i den kalla mjölken i en kastrull och sjud några minuter så att såsen får lagom såskonsistens. Vispa i lite mer mjölk om såsen verkar för tjock.

13
Vispa till sist saffran i såsen så att den blir vackert gul. Smaka av med salt och peppar. Häll nu den heta såsen över räkorna och laxtärningarna på pastan och servera direkt, innan det hela börjar svalna.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows