Du behöver

  • 50 g margarin eller smör
  • 5 dl kaksmulor
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk punsch eller arrak

Garnering:

300 g mandelmassa
2 dl florsocker
1 msk glykos (apoteksvara)
100 g mörk blockchoklad
1 msk riven kokos

Gör så här

1
Rör matfettet smidigt i matberedare. Smula i kaksmulorna. Smaka av med kakaopulvret och arrak eller punsch.

2
Forma smeten till 5 cm långa drygt fingertjocka längder. Sätt dem svalt.

3
Arbeta samman mandelmassan med florsocker och glykos till en smidig massa. Fukta händerna under knådningen så får massan fin konsistens. Kavla ut den till en rektangulär platta. Skär den i bitar. Rulla dem runtom fyllningen. Kläm samman öppningarna.

4
Smält chokladen till garneringen. Doppa ändarna i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper. Ringla choklad över och strö på riven kokos varav några flingor kan färgas röda och gröna med hushållsfärg.