Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 dl riven ost

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen med elvisp. Skilj gulor och vitor. Späd moset med grädde och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Vispa ytorna till styvt skum. Vänd försiktigt ned dem i moset.

2
Smörj en form med raka kanter på ca 2 liter och häll moset i den. Strö över ost och gratinera i 25-30 minuter om formen är vid och låg. En form som har höga kanter kräver ytterligare 15-20 minuter.


Kommentar:
Potatissufflé är utmärkt till lammstek, men vänta dig inget pösigt moln till sufflé – potatissufflén blir snarare en luftig form av potatisgratäng.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows