Du behöver

  • 4 lövbiffar
  • Fyllning:
  • 1 dl kesella (10 % fetthalt)
  • ca 1 msk finhackad gul lök
  • 1-2 msk fransk osötad dijonsenap
  • ca 1 msk nyriven pepparrot
  • 2-3 krm salt, 2 krm svartpeppar
  • Ugnsbakade grönsaker:
  • 6-8 medelstora potatisar
  • 1-2 rödlökar
  • 2-3 små morötter
  • 1 squash, ca 300 g
  • 1/2-1 dl olivolja
  • 2 skalade, mycket finhackade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 2-3 krm nymald svartpeppar

Gör så här

1
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skala och skär potatis och lök i klyftor. Skiva morötterna. Dela squashen på längden, skrapa ur eventuella kärnor och skiva halvorna.

3
Lägg allt i en långpanna, men pensla den först med lite av olivoljan. Blanda den hackade vitlöken med resten av olivoljan och häll/pensla över grönsakerna. Strö på salt och mal över peppar.

4
Täck långpannan med aluminiumfolie och låt pannan stå i den varma ugnen cirka 20 minuter. Ta av folien, rör om bland grönsakerna, sätt tillbaka pannan i ugnen och vrid upp värmen till 225 grader.

5
Nu ska det hela bakas vidare cirka 30 minuter eller tills allt känns mjukt och har fått lite färg.

6
Blanda under tiden fyllningen till biffarna: Rör ihop kesella med hackad lök, senap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

7
Stek lövbiffarna. Fördela fyllningen på biffarnas ena halva och vik över den andra halvan. Servera direkt med de ugnsbakade grönsakerna.