Du behöver

  • 8 st färska rödbetor
  • 1 pkt fetaost (200 g)
  • 2.5 dl bulgur (225 g) eller couscous
  • 5 dl vatten
  • 0.5 st citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk bladpersilja hackad
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 st rödlök
  • salt
  • svartpeppar
  • kalamataoliver grekiska svarta

Gör så här

1
Skär av nästan allt av rödbetsblasten men spara hela rotspetsen och koka rödbetorna cirka 20 minuter i saltat vatten. Känn med sticka när de är mjuka. Skala dem under kallt vatten så går det lätt. Halvera dem och lägg en skiva fetaost emellan.

2
Koka bulgur i vatten under lock i cirka 15 minuter. Låt allt vatten koka in. Blanda grynen i en skål med saften från den halva citronen, olivolja, persilja och mynta. Skala och strimla löken och blanda ner. Krydda med salt och peppar. Garnera med oliverna och servera till rödbetorna.