Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 dl vitt vin eller alkoholfritt matlagningsvin
- 3 msk hummerfond
- 100 g kräftstjärtar
- 1/2 slanggurka i småbitar
- 2 tomater i småbitar
- 1 paprika i småbitar
- 1 knipplök i småbitar
- 1 dl vitt vin
- 2 1/2 dl mellangrädde, 27 %
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Koka upp vatten, vin och fond. Låt buljongen kallna.
2
Lägg kräftstjärtar, gurka, tomater, paprika och lök i en mixer eller matberedare. Häll på lite av buljongen och mixa till en slät puré. Tillsätt resten av buljongen samt grädden. Smaka av med salt och peppar. Soppan dricks kall.
3
Vispa upp skum på soppan när den serveras och klicka i aïoli.
Receptet kommer från familjen Sillmans fiskrestaurang i Sundsvall. Uteslut aioli vid äggallergi.