Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 dl vitt vin eller alkoholfritt matlagningsvin
  • 3 msk hummerfond
  • 100 g kräftstjärtar
  • 1/2 slanggurka i småbitar
  • 2 tomater i småbitar
  • 1 paprika i småbitar
  • 1 knipplök i småbitar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl mellangrädde, 27 %
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Koka upp vatten, vin och fond. Låt buljongen kallna.

2
Lägg kräftstjärtar, gurka, tomater, paprika och lök i en mixer eller matberedare. Häll på lite av buljongen och mixa till en slät puré. Tillsätt resten av buljongen samt grädden. Smaka av med salt och peppar. Soppan dricks kall.

3
Vispa upp skum på soppan när den serveras och klicka i aïoli.


Kommentar:
Receptet kommer från familjen Sillmans fiskrestaurang i Sundsvall. Uteslut aioli vid äggallergi.