Du behöver
- 62.5 g karljohanssvampar torkad
- 2 dl mjölk
- 25 g smör
- 3 dl mjölk och grädde
- salt svartpeppar
- 250 g tagliatelle
- parmesanost (parmigiano reggiano)
Gör så här
1
Lägg svampen i en skål och häll på mjölken. Tryck ner svampen och låt den dra i mjölken minst en timme.
2
Smält smöret i en kastrull utan att det tar färg. Häll av mjölken från svampen och låt svampen puttra försiktigt i smöret. Häll i grädde och mjölk och låt allt sjuda men inte koka, cirka 10 minuter. Koka pastan i rikligt med vatten med salt i. Häll av vattnet genom durkslag.
3
Krydda med salt och peppar. Blanda väl med den kokta pastan. Servera och strö över rikligt med parmesanost.
4
Pasta ska ätas genast. Efter 15 minuter är den inte god längre.
Det här är ett recept som Anna Maria Corazza Bildt bjuder på.