Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär eller andra valfria bär

Garnering:

vispgrädde
bär

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner. Rör till en jämn och smidig smet. Ställ ut muffinsformar på en plåt, eller smöra ett muffinsbleck. Fördela smeten i formarna och bären i smeten. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på galler. Med en klick vispad grädde och färska bär på toppen förvandlas muffinsen till smarriga minibakelser.


Kommentar:
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste kakor och bullar. Fler recept finns under “passar till”.