Du behöver

  • 4 ark tinad vårrulledeg (eller fillodeg)
  • 1 uppvispat ägg
  • 100 g smulad fetaost
  • 16 urkärnade oliver
  • ca 4 dl olja att fritera i
  • ca 400 g frysta panerade bläckfiskringar

Gör så här

1
Ta degarken ur förpackningen och förslut den raskt igen. Bara den är tömd på luft kan den stoppas i frysen många gånger om.

2
Dela varje ark i fyra lika kvadrater (ca 9 cm sida) och pensla dem raskt med uppvispat ägg. Fördela osten mitt på fyrkanterna, stoppa en oliv i varje osthop och vik över degen till trekanter. Tryck till väl.

3
Hetta upp oljan i wokpanna, eller liten tjockbottnad kastrull, till 180 grader, använd hushållstermometer. Fritera 4 kuddar i sänder gyllene, det tar ett par minuter på varje sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på flerdubbelt kökspapper. Fritera också bläckfisken, en handfull i taget, och låt rinna av som ovan. Servera bums till färdig soppa!


Kommentar:
Vårrulledeg och fillodeg finns inte överallt, i stället kan man använda smördeg. Den blir dock bättre ugnsgräddad, 10-15 minuter i 225-gradig ugn (smördegen suger nämligen i sig mycket olja). Bläckfisken kan också ugnsvärmas.