Du behöver
- 125 g smör eller margarin
 - 1.5 dl strösocker
 - 2 st ägg
 - 2.5 dl vetemjöl
 - 0.5 tsk bakpulver
 - 2 msk mjölk
 
Fyllning:
                                                              3.5 st äpplen                       medelstora
                                                              1.5 msk strösocker
                                                              1 tsk kanel
                                    
Gör så här
1
                Smöra och bröa en rund form (cirka 24 cm i diameter) med löstagbar kant.
            
2
                Smält matfettet och låt det svalna.
            
3
                Sätt ugnen på 175 grader.
            
4
                Rör matfettet poröst med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, blandat med bakpulvret, samt mjölk. Häll smeten i formen.
            
5
                Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten, tätt intill varandra. Strö över socker, eventuellt blandat med kanel.
            
6
                Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
            
7
                Servera äppelkakan lite ljummen med vaniljsås.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







