Du behöver

  • 2 st grapefrukt gärna blodgrape
  • 1 st papaya
  • 1 st avokado
  • 1 dl majskorn från burk
  • 8 skiva parmaskinka

DRESSING:

1 msk vinäger
1 msk vatten
2 msk olja
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk citronmeliss hackad

GARNERING:

citronmelissblad

Gör så här

1
Dela grapefrukten mitt itu. Grö ur fruktköttet och skär det i små tärningar.

2
Skala och dela papayan och avokadon och ta bort kärnorna och kärnan. Skär papayan och avokadon i små tärningar.

3
Blanda frukttärningarna med majsen. Lägg upp salladen på en tallrik eller fyll salladen i grapefrukthalvorna.

4
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Garnera med rosor av parmaskinkan och citronmelissblad.


Kommentar:
Ett inslag i “Meny från hela världen” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”.