Du behöver
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2 st paprikor gärna i olika färger
- 1 msk olja
- 400 g köttfärs
- 0.5 st passerade tomater à 500 g
- 0.5 dl rödvin
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1.5 krm svartpeppar
- 1 tsk salvia
- 1 tsk oregano
- 7.5 dl grönsaksbuljong
- 1.5 dl polenta
- 8 st tomater inlagda soltorkade
- 1.5 dl riven ost
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs köttfärsen tills den blir smulig. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa med några minuter. Häll över tomater, vin och kryddor. Låt puttra ca 15 min.
2
Koka upp buljongen i en stor kastrull. Tillsätt polentan och låt sjuda 5-6 min under omrörning till en tjock gröt. Strimla tomaterna och blanda i polentan. Häll köttfärsröran i en lätt smord ugnssäker form. Bre polentan över och strö på riven ost. Gratinera i 250°C, ca 15 min
3
Servera med en blandad sallad.
Ett inslag i menyn “Festligt och prisvärt” som ingår i temafesten “Sparkalas för tidspressade festprissar”.