Du behöver
- 600 g rostbiff
- 1 tsk peppar grovt krossad t ex rosé-, grön- och svart-
- 0.5 tsk salt
MARINAD:
                                                              0.5 dl olja
                                                              2 msk soja
                                                              2 msk sweet chili
                                                              1/2-1 msk ingefära                       färskriven
                                    
Gör så här
1
                Gnid in köttet med pepparn. Stick in en köttermometer i den största köttbiten. Se till att spetsen kommer i mitten av köttet. Stek i 125°C tills termometern visar 60-65°C. Krydda köttet med salt och låt kallna.
            
2
                Skär köttet i tunna skivor, gärna med skärmaskin. Lägg skivorna på uppläggningsfat. Blanda samman olja, soja, sweet chili och ingefära. Häll marinaden över köttet och låt stå kallt 3-4 tim.
            
3
                Garnera med sallatsblad.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Ett inslag i menyn “Med internationell prägel” som ingår i temafesten “Fest jorden runt”.