Du behöver
- 600 g rostbiff
- 1 tsk peppar grovt krossad t ex rosé-, grön- och svart-
- 0.5 tsk salt
MARINAD:
0.5 dl olja
2 msk soja
2 msk sweet chili
1/2-1 msk ingefära färskriven
Gör så här
1
Gnid in köttet med pepparn. Stick in en köttermometer i den största köttbiten. Se till att spetsen kommer i mitten av köttet. Stek i 125°C tills termometern visar 60-65°C. Krydda köttet med salt och låt kallna.
2
Skär köttet i tunna skivor, gärna med skärmaskin. Lägg skivorna på uppläggningsfat. Blanda samman olja, soja, sweet chili och ingefära. Häll marinaden över köttet och låt stå kallt 3-4 tim.
3
Garnera med sallatsblad.
Ett inslag i menyn “Med internationell prägel” som ingår i temafesten “Fest jorden runt”.