Du behöver

Tårtbotten:

2 st ägg
2 dl strösocker
1 st hasselnötter stor påse

Garnering:

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
2 msk kaffe (starkt)
ägg Vispa och socker.

Gör så här

1
Mal nötterna. (Spara 1/2 dl till garnering.)

2
Blanda de malda nötterna i ägg-sockersmeten.

3
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant och grädda i 200 grader exakt 20 minuter.

4
Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker, kakao och kaffe. Bred på bottnen när den svalnat. Strö över de sparade nötterna, eventuellt hackade.

5
Bottnen går bra att frysa.

6
Man kan minska på grädden om man vill.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.