Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 1.5 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk klippt gräslök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar
  • 450 g rostbiff skivad färdigstekt
  • 4 st smördegsplattor
  • 3.5 st tomater
  • oliver gröna på burk
  • riven ost
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 st kronärtskockshjärtan burkar

Gör så här

1
Gör en marinad av olivolja, soja., pressad vitlök, gräslök, salt och peppar. Lägg ner rostbiffen i marinaden minst en timme före servering.

2
Förbered smördegsplattorna genom att lägga upp dem på en bakplåt med bakplåtspapper.

3
Skiva tomaterna och oliverna fint, fördela dessa jämnt över smördegsplattorna, strö över lite riven ost (bara på mitten över tomaterna och oliverna).

4
Koka försiktigt upp grädden i en kastrull, smaka av med salt och peppar. När grädden tjocknat till lite så är det dags att lägga i kronärtskockshjärtanen, rör om försiktigt så inte de går sönder.

5
Grädda under tiden smördegsplattorna mitt i ugnen enligt anvisning på paketet.

6
Lägg upp rostbiffen på ett serveringsfat och garnera med lite gräslök. Ta upp kronärtskockorna och lägg dem i en skål och slå över grädden. Servera smördegsplattorna direkt från ugnen.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.