Du behöver
- 400 g djupfryst torskfilé
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk mjöl
- 1 liten burk musslor i vatten
- 2 dl mjölk + musselspad
- salt, peppar
- 1/2 pkt djupfryst eller 1 knippe färsk dill
- 1 dl riven ost
Gör så här
1
Tina fisken så att den går att skära i skivor.
2
Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk och musselspad. Koka 3-5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda ner musslorna.
3
Lägg fiskskivorna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
4
Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i 35 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.