Du behöver

  • 400 g djupfryst torskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk mjöl
  • 1 liten burk musslor i vatten
  • 2 dl mjölk + musselspad
  • salt, peppar
  • 1/2 pkt djupfryst eller 1 knippe färsk dill
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Tina fisken så att den går att skära i skivor.

2
Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk och musselspad. Koka 3-5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda ner musslorna.

3
Lägg fiskskivorna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

4
Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i 35 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.