Du behöver
- gröna spenatlasagneplattor (gröna)
- salt och vitpeppar
- 2 st fänkålsstånd i strimlor
- 5 dl mjölk + 2 1
- 200 g ost riven stark
- salt och vitpeppar
- 4 st äggulor hopvispade
- 2 st bifftomat flådda, i bitar
- 2 tsk dragon torkad
- 400 g torskblock (nästan tinat)
- citron saften av 1
Gör så här
1
Köp lasagneplattor som inte ska förkokas. Övriga får koka ungefär 1 minut i lättsaltat vatten.
2
Förväll fänkålsstrimlorna i lättsaltat vatten ungefär 1 minut. Sila av vattnet.
3
Koka bechamelsås av mjölk med nervispat mjöl. Koka såsen 3 minuter. Spara 2 msk av osten, rör ner resten i såsen. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner gulorna när såsen svalnat lite.
4
Första varvet: Smörj en ugnssäker form. Bred ut 1/3 av såsen i formen. Täck med 1/3 av lasagneplattorna. Strö på hälften av fänkålsstrimlorna och hälften av tomaterna. Smula över 1 tsk dragon.
5
Skiva fiskblocket tunt och strö på salt och peppar. Lägg hälften av skivorna i formen och droppa på lite citronsaft.
6
Täck med nästa tredjedel av lasagneplattorna.
7
Andra varvet: Bred ut nästa tredjedel av såsen på plattorna. Strö på resten av fänkål, tomat, dragon, torsk och citronsaft. Täck med resten av lasagneplattorna som toppas med resten av såsen. Strö över den sparade osten.
8
Grädda lasagnen i ugn på nedre falsen i 175 grader ungefär 40 minuter.