Du behöver
- 2 rödlökar
- 1 msk smör
- 4 portionsbitar rostbiffsfilé (eller dylikt) à ca 125 g
- salt
- svartpeppar
- 33 cl cola-läsk
- 1 msk kalvfond
- ca 2 tsk mörk såsredning
- Kantarellsallad:
- 200 g ansade kantareller i munsbitar
- 1 msk smör
- fingersalt
- svartpeppar
- 1/2 dl grovhackad slät persilja
- Snabbrösti:
- 8-10 skalade, kokta och kalla potatisar
- 1/4 tsk salt
- 25 g (3/4 dl) riven parmesanost
- 2 msk smör
Gör så här
1
Skiva löken, fräs den glansig i smör på medelvärme, ta upp. Bryn nu biffarna, salta och peppra. Slå på colan, rör i fond och såsredning, sjud under lock cirka 5 minuter.
2
Avnjut biffen med rösti och kantarellsallad.
3
Kantarellsallad:
4
Fräs kantarellerna i smöret, salta och peppra en aning och vänd i persiljan. Kan göras en stund i förväg och mikras varm igen, om så önskas.
5
Snabbrösti:
6
Grovriv potatisen, blanda med salt och ost. Bryn 1 msk smör i rymlig stekpanna på medelvärme, lägg i potatisblandningen och platta till med stekspaden. Stek cirka 5 minuter under lock och lossa kakan försiktigt från pannan.
7
Stjälp upp kakan på ett steklock och bryn resten av smöret i stekjärnet. Låt kakan glida ner i järnet med den obrynta sidan neråt och låt den steka 5 minuter till under lock.
8
Servera direkt ur pannan.