Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 4 portionsbitar rostbiffsfilé (eller dylikt) à ca 125 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 33 cl cola-läsk
  • 1 msk kalvfond
  • ca 2 tsk mörk såsredning
  • Kantarellsallad:
  • 200 g ansade kantareller i munsbitar
  • 1 msk smör
  • fingersalt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl grovhackad slät persilja
  • Snabbrösti:
  • 8-10 skalade, kokta och kalla potatisar
  • 1/4 tsk salt
  • 25 g (3/4 dl) riven parmesanost
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Skiva löken, fräs den glansig i smör på medelvärme, ta upp. Bryn nu biffarna, salta och peppra. Slå på colan, rör i fond och såsredning, sjud under lock cirka 5 minuter.

2
Avnjut biffen med rösti och kantarellsallad.

3
Kantarellsallad:

4
Fräs kantarellerna i smöret, salta och peppra en aning och vänd i persiljan. Kan göras en stund i förväg och mikras varm igen, om så önskas.

5
Snabbrösti:

6
Grovriv potatisen, blanda med salt och ost. Bryn 1 msk smör i rymlig stekpanna på medelvärme, lägg i potatisblandningen och platta till med stekspaden. Stek cirka 5 minuter under lock och lossa kakan försiktigt från pannan.

7
Stjälp upp kakan på ett steklock och bryn resten av smöret i stekjärnet. Låt kakan glida ner i järnet med den obrynta sidan neråt och låt den steka 5 minuter till under lock.

8
Servera direkt ur pannan.