Du behöver

  • 1/3, st rödkålshuvud ca 500 g
  • 2 st äpplen
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl hasselnötter eller valnötter

Valnötsdressing:

6 msk vatten
2.5 msk vinäger
2 msk valnötsolja
1 dl vindruvskärnolja

Gör så här

1
Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Låt den ligga i kallt vatten ett par timmar. Låt den rinna av. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med rucola, rödkål och nötter.

2
Mixa samman ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen och blanda om.


Kommentar:
En fräsch råkostsallad har sin givna plats på varje julbord. Den här är krispig med smak av valnöt och rucola.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998.