Du behöver

  • 200 g smör
    2 1/2 dl strösocker
    6 dl havregryn
    2 msk vetemjöl
    3 msk ljus sirap
    2 msk grädde
    Garnering:
    ca 150 g mörk blockchoklad
    1 msk matolja

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Tillsätt det smälta smöret. Blanda om till en jämn smet. Bred ut massan på ett bakplåtspapper i en långpanna. (Lättast går det att klappa ut smeten med mjölad hand.)

2
Grädda kakan mitt i 175 grader varm ugn 13-15 minuter. Kakan ska bli knäckig. Låt kakan svalna något innan den skärs i kvadratiska bitar.

3
Smält chokladen tillsammans med oljan. Doppa ett hörn av kakorna i chokladen.


Kommentar:
Kerstin Thorvald sköter kaffeserveringen i Gammelgårdens kaffestuga i Bengtsfors i Dalsland.