Du behöver

  • 4 st smördegsplattor djupfrysta
  • strösocker till kavling

Smörkräm:

100 g smör mjukt osaltat
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
konjak ev. 1-2 msk

Gör så här

1
Låt smördegsplattorna tina ca 15 minuter. Ta ut kakor med runt mått, ca 5 cm i diameter. Tryck ihop spillbitarna och ta ut kakor så att det sammanlagt blir sex stycken av varje platta. Lägg kakorna på sockrat smörgåspapper och kavla, helst med kruskavel, ut dem till lika stora, ovala, långsmala kakor, ca 12×8 cm.

2
Lägg kakorna på papprad plåt och grädda dem i mitt i 200 grader varm ugn 8-10 minuter.

3
Smörkräm: Rör smör och florsocker mjukt och poröst. Blanda i äggula, vaniljsocker och ev. konjak.

4
Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan.