Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 st äpple
  • 2 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • 50 g flagad mandel

Dessutom:

muffinsformar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar.

2
Kärna ur och skiva äpplet. Blanda kanel och socker och vänd äppelbitarna i. Tryck ner några skivor i smeten i varje form. Strö över flagad mandel. Grädda i cirka 20 minuter tills de fått fin färg.