• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Pingstmeny: grillad melon, lammfärsspett med couscous och marängsviss

    Lägg både förrätt och varmrätt på grillen! Vattenmelonen avnjuts med nötig hjärtsallad,
    och lammfärsspetten får sällskap av stekt couscous.

    Pingstmeny: grillad melon, lammfärsspett med couscous och marängsviss
    Grillad melon med hjärtsallad
    Förrätt

    Grillad melon med hjärtsallad

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lammfärsspett med couscous
    Huvudrätt

    Lammfärsspett med couscous

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Marängsviss med vit chokladsås
    Dessert

    Marängsviss med vit chokladsås

    4 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips 

    Lammspetten passar utmärkt till knappt rumsvarmt, cirka 18 grader, rött småfylligt vin med ganska mycket syra, milda tanniner och lite kryddigt mörkfruktig karaktär. Den internationellt odlade cabernet sauvignondruvan står högt på önskelistan här, och det finns mycket att välja på. Cabernet sauvignon har det härliga svartvinbärsdjupet, liksom djup färg och för det mesta spännande, väl integrerad syra. Druvan finns väl representerad i det ekologiska sortimentet.



    Budget

    6853 Adobe Reserva Cabernet Sauvignon, Chile, 77 kr. Lätt fataromatiskt med örtighet och flera bärtoner och accenter av svartpeppar och kaffe. Ekologiskt. Fairtrade.

    Lite dyrare

    6586 Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere Organic, Chile, 95 kr. Ekfatstydlig arom med chokladigt svartvinbärsdjup och örtiga övertoner. Ekologiskt.

    Alkoholfritt Sval svartvinbärsdryck i fin kanna, gärna boostad med ett par matskedar koncentrerad hallon- eller fläderbärssaft.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!