Du behöver
- 4 prt bandpasta (krusig)
- vatten salt
- 150 g bacon tärnad
- 400 g kycklinglårfilé
- svartpeppar
- 1 tsk olivolja
- 250 g spenatblad färska
- flingsalt ett par nypor
- olivolja
- persilja klippt
Gör så här
1
Koka pastan efter paketets beskrivning i vatten med 2 teskedar salt per liter vatten. Sila i durkslag.
2
Fräs baconet frasigt i stekpanna på näst högsta värme. Ansa och skiva kycklingköttet under tiden. Ta upp baconet och stek kycklingbitarna i baconfettet. Peppra, ta upp.
3
Skölj hastigt ur stekpannan med hett vatten, värm den igen på högs-ta värme. Tillsätt en aning olja och lägg i spenaten, eventuellt i två omgångar. Strö på flingsalt, peppra och vänd om någon halvminut, tills bladen blir glansiga. Ta upp och vänd ner spenat, kyckling och bacon i pastan. Droppa på olja, strö på persilja.
Näringsvärde: Kcal 527, Fett 17 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 4 g