Raggmunk med rårörda lingon

Du behöver 3 ägg 2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 4 dl mjölk 400 g fast potatis, skalad 400 g rotselleri, skalad 4 dl lingon...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 400 g fast potatis, skalad
  • 400 g rotselleri, skalad
  • 4 dl lingon
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk smör till stekning
  • 400 g rimmat fläsk, skivat
  • 2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1
Vispa ägg, mjöl, lite salt och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt och späd med resterande mjölk.

2
Riv potatis och rotselleri tunt, krama ur all vätska och blanda ner i smeten.

3
Bered de rårörda lingonen genom att blanda lingon och strösocker i en skål, gärna i en hushållsmaskin. Rör tills bären är mosiga och sockret löst sig. Sylten håller ett par veckor i kylen.

4
Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna på medelhög värme, en i taget, tills de blir gyllene på båda sidor.

5
Stek fläsket knaprigt och tillsätt vitvinsvinägern på slutet och låt koka in, det tar cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

6
Servera raggmunkarna tillsammans med fläsket och lingonen


Kommentar:
Byt ut fläsket mot lättkokta strimlade rotsaker så blir rätten vegetarisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top