Du behöver
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 4 dl mjölk
- 400 g fast potatis, skalad
- 400 g rotselleri, skalad
- 4 dl lingon
- 2 dl strösocker
- 4 msk smör till stekning
- 400 g rimmat fläsk, skivat
- 2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
1
Vispa ägg, mjöl, lite salt och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt och späd med resterande mjölk.
2
Riv potatis och rotselleri tunt, krama ur all vätska och blanda ner i smeten.
3
Bered de rårörda lingonen genom att blanda lingon och strösocker i en skål, gärna i en hushållsmaskin. Rör tills bären är mosiga och sockret löst sig. Sylten håller ett par veckor i kylen.
4
Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna på medelhög värme, en i taget, tills de blir gyllene på båda sidor.
5
Stek fläsket knaprigt och tillsätt vitvinsvinägern på slutet och låt koka in, det tar cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
6
Servera raggmunkarna tillsammans med fläsket och lingonen
Byt ut fläsket mot lättkokta strimlade rotsaker så blir rätten vegetarisk.