Biografkedja tackar nej till äldres kontanter

Från och med 1 november kommer många svenska biografer sluta med kontanter. Pensionärernas riksorganisation är kritisk till beslutet då de hävdar att det gör det svårt för många äldre.

Kontanter blir allt ovanligare i samhället och nu är det biografkedjan Svenska Bio med 35 biografer runt om i landet som helt avskaffar kontanter, skriver Sveriges Radio. 

Några som tycker att det här är en dålig utveckling är PRO som menar att det här omöjliggör biobesök för många äldre. 

– Det är självklart så att många äldre är bekväma med att använda digitala lösningar, men det finns för många som inte är bekväma med det, säger Christina Tallberg som är orförande för PRO till Sveriges Radio. 

PRO har länge varit drivande för att kontantbetalning ska värnas i samhället och organisationen har bland annat lämnat in en namnlista med mer än 140 000 underskrifter på till finansmarknadsminstern. 

Trots att så många vill ha kvar kontanterna så tar Svenska Bio lätt på kritiken. 

– Vi vill komma bort från kontanter då vår personal inte uppskattar det, samtidigt som vi märker att det inte är efterfrågat, säger Åke Hedlund som är driftchef på Svenska Bio till Sveriges Radio. 

Åke Hedlund har också svårt att ta PRO:s kritik på allvar.

– Vem stoppar pengarna i madrassen idag, det finns inte. Den som nu gör det behöver väl inte gå på bio då, säger han till Sveriges Radio. 

Lyssna på hela inslaget här nere. 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top