Du behöver
- 2–3 (300 g) morötter
- 2 (200 g) palsternackor
- 4–5 (400 g) fasta potatisar
- 1 gul lök
- 1 msk rapsolja
- 1 1/2 burk krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 påse (40 g) tacokrydda
- 4–5 stänger (200 g) blekselleri
- 1 burk majskorn
- salt och svartpeppar
- nachos
- creme fraiche
Gör så här
1
Skala och tärna rotfrukter och lök. Fräs dem i oljan i en kastrull.
2
Tillsätt tomater och vatten. Koka i 5 minuter.
3
Skiva sellerin och lägg den i grytan tillsammans med tacokryddan. Koka i ytterligare 10 minuter så rotfrukterna blir mjuka.
4
Lägg i majs, salta och peppra. Servera grytan med nachos och om man vill med en klick gräddfil.
Näringsvärde:
Kcal 433,
Fett 11 g,
Kolhydrater 72 g,
Fibrer 13 g