Tacokryddad rotfruktsgryta

Du behöver 2–3 (300 g) morötter 2 (200 g) palsternackor 4–5 (400 g) fasta potatisar 1 gul lök 1 msk rapsolja 1 1/2 burk krossade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2–3 (300 g) morötter
  • 2 (200 g) palsternackor
  • 4–5 (400 g) fasta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 burk krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 påse (40 g) tacokrydda
  • 4–5 stänger (200 g) blekselleri
  • 1 burk majskorn
  • salt och svartpeppar
  • nachos
  • creme fraiche

Gör så här

1
Skala och tärna rotfrukter och lök. Fräs dem i oljan i en kastrull.

2
Tillsätt tomater och vatten. Koka i 5 minuter.

3
Skiva sellerin och lägg den i grytan tillsammans med tacokryddan. Koka i ytterligare 10 minuter så rotfrukterna blir mjuka.

4
Lägg i majs, salta och peppra. Servera grytan med nachos och om man vill med en klick gräddfil.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 433,
Fett 11 g,
Kolhydrater 72 g,
Fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top