Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2–3 kålrötter
  • 3 palsternackor
  • 3 grova morötter
  • 2 purjolökar i stubbar
  • 5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 2 dl kokbar matyoghurt
  • saften av 1–2 limefrukter
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • mycket dill

Gör så här

1
Skala och koka potatisen, pressa den precis före servering.
2
Skala och grovklyfta kålrot, palsternacka och morot. Snitta och skölj ur purjon, skär i stubbar. Koka upp buljongen och sjud rotsakerna knappt mjuka i den, 10 minuter.
3
Vispa samman yoghurt, limesaft och vetemjöl, rör ner i den sjudande rotsoppan. Låt koka 5 minuter till, nu får purjon vara med.
4
Krydda med salt och peppar, blanda i rikligt med klippt dill strax före servering.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 9 g, Kolhydrater 89 g, Fibrer 16 g

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept