Du behöver
- 0.5 dl olivolja
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta liten, pressad
- 3 dl risoni
- 200 g rostbiff skivad
- 3 st salladslökar
- 10 st cocktailtomater
- 1 st burk kronärtskockshjärtan
- 2 dl romansallad eller gemsallad, strimlad
- salt och peppar
Gör så här
1
Rör ihop olivolja, vinäger, senap och vitlök till en dressing i en rymlig serveringsskål.
2
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Strimla rostbiffen och lägg den i dressingen.
3
Skiva lök och tomater. Häll av och skölj kronärtskockorna väl och skär dem i fjärdedelar. Skölj risonin snabbt i kallt vatten men inte så att den kallnar.
4
Blanda alla ingredienser i serveringsskålen. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal 503, fett 16 g, kolhydrater 62 g, fibrer 5 g