Risonisallad med rostbiff

Du behöver 0.5 dl olivolja 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap 1 st vitlöksklyfta liten, pressad 3 dl risoni 200 g rostbiff skivad 3 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta liten, pressad
  • 3 dl risoni
  • 200 g rostbiff skivad
  • 3 st salladslökar
  • 10 st cocktailtomater
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan
  • 2 dl romansallad eller gemsallad, strimlad
  • salt och peppar

Gör så här

1
Rör ihop olivolja, vinäger, senap och vitlök till en dressing i en rymlig serveringsskål.

2
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Strimla rostbiffen och lägg den i dressingen.

3
Skiva lök och tomater. Häll av och skölj kronärtskockorna väl och skär dem i fjärdedelar. Skölj risonin snabbt i kallt vatten men inte så att den kallnar.

4
Blanda alla ingredienser i serveringsskålen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 503, fett 16 g, kolhydrater 62 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top