Du behöver

  • 600 g potatis
  • 300 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1/2 purjolök
  • ev lite majsenaredning
  • 600 g falukorv i bitar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Skala och skär rotsaker och lök i bitar. Fräs dem (utom purjolöken) i lite olja i en kastrull utan att de tar färg.
2
Häll på vatten, lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad. Koka i cirka 15 minuter så rotsakerna blir mjuka. Lägg i purjon när cirka
3
5 minuter återstår.
4
Red av något med majsenaredning om du vill (potatisen reder ju också). Vänd i falukorv och persilja.
5
Koka upp och servera.

Kommentar:
Näringsvärde: kcal 548, fett 33 g, kolhydrater 41 g, fibrer 5 g

Recept // Fler korv & charkrecept