Du behöver
- 1 st gul lök grovhackad
- 2 msk olivolja
- 4 prt ris långkornigt
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 pkt saffran (1/2 g)
- 2 st vitlöksklyftor hela
- 3 dl ärter frysta gröna
- 1 st grillad kyckling
- 200 g räkor med skal
- 1 st ask blåmusslor i stark marinad eller frysta grönskalsmusslor, ugnsgrillade
- 2 st paprikor röda, i ringar
- chili finhackad
- 1 st burk crème fraîche med paprika och chili
Gör så här
1
Fräs löken blank i olja i en kastrull. Lägg i riset, fräs det med löken i 3 minuter. Tillsätt vatten enligt anvisning på förpackningen, smula i buljong, låt saffran och vitlöksklyftor koka med. Lägg i ärter när det återstår 3–4 minuter av koktiden.
2
Rensa kycklingen fri från ben. Dela köttet i mindre bitar. Skala räkorna. Sila spadet från musslorna och grilla musslor i skal enligt anvisning på förpackningen.
3
Lägg upp riset i en vid skål, fördela kycklingkött, räkor och musslor över riset. Garnera med paprikaringar och strö över chili om så önskas. Servera med creme fraiche paprika och chili.