Paella med kyckling, räkor och musslor

Du behöver 1 st gul lök grovhackad 2 msk olivolja 4 prt ris långkornigt 1 tärning hönsbuljong 1 pkt saffran (1/2 g) 2 st vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 4 prt ris långkornigt
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 pkt saffran (1/2 g)
  • 2 st vitlöksklyftor hela
  • 3 dl ärter frysta gröna
  • 1 st grillad kyckling
  • 200 g räkor med skal
  • 1 st ask blåmusslor i stark marinad eller frysta grönskalsmusslor, ugnsgrillade
  • 2 st paprikor röda, i ringar
  • chili finhackad
  • 1 st burk crème fraîche med paprika och chili

Gör så här

1
Fräs löken blank i olja i en kastrull. Lägg i riset, fräs det med löken i 3 minuter. Tillsätt vatten enligt anvisning på förpackningen, smula i buljong, låt saffran och vitlöksklyftor koka med. Lägg i ärter när det återstår 3–4 minuter av koktiden.

2
Rensa kycklingen fri från ben. Dela köttet i mindre bitar. Skala räkorna. Sila spadet från musslorna och grilla musslor i skal enligt anvisning på förpackningen.

3
Lägg upp riset i en vid skål, fördela kycklingkött, räkor och musslor över riset. Garnera med paprikaringar och strö över chili om så önskas. Servera med creme fraiche paprika och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top