Nykokta primörer med chèvreröra

Du behöver 1 st rödbetor knippe 1 st gulbetor knippe 2 st morötter knippen 2 st salladslök knippen Chèvreröra: 100 g chèvre fransk getost 2...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st rödbetor knippe
  • 1 st gulbetor knippe
  • 2 st morötter knippen
  • 2 st salladslök knippen

Chèvreröra:

100 g chèvre fransk getost
2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Koka grönsakerna “al dente” i lättsaltat vatten, det vill säga så att de har tuggmotståndet kvar. Låt dem svalna. Skala och halvera röd- och gulbetor. Dela morötterna på längden, låt gärna en del av blasten sitta kvar. Lägg upp primörerna på ett vackert fat. Servera med chèvreröran.

2
Chèvreröra:

3
Mosa osten med en gaffel och blanda den med yoghurten till en slät kräm.


Kommentar:
Receptet ingår i Hemma bästs blomstrande sensommarbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top