Lammkotlett med kryddig böngryta

Du behöver 8 lammkotletter 1 citron, saft och skal 2 klyftor vitlök, rivna 2 msk olivolja + till stekning 2 selleristjälkar, finhackade 2 gula lökar,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 lammkotletter
  • 1 citron, saft och skal
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 gula lökar, skalade hackade
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 peperoncino, liten torkad chili
  • 2 dl vitt vin
  • 2 burkar (à 400 g) hela tomater
  • + 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor, sköljda, avrunna
  • salt, nymalen svartpeppar, ev socker
  • en knippa bladpersilja, bladen, hackade

Gör så här

1
Vänd ihop lammkotletterna med citronskal och -saft, vitlök och olja.

2
Fräs selleri, lök, vitlök, rosmarin och peperoncino i olja utan att de tar färg, cirka 5 minuter. Tillsätt vinet och koka in något. Klipp sönder tomaterna i burkarna och häll allt i fräset med vatten och fond. Koka cirka 10 minuter. Tillsätt bönorna, puttra 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.

3
Torka av kotletterna, salta och peppra. Stek i smör och olja på hög värme cirka 3 minuter per sida.

4
Vänd ner persiljan i böngrytan


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 485, fett 24 g, kolhydrater 22 g, fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top