Du behöver

  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 st ägg
  • 50 g parmesanost finriven
  • 1 msk citronskal finrivet
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk rosmarin finhackad
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater
  • Till servering

  • pasta nykokt
  • Parmesan-ost hyvlad

Gör så här

1
Lägg färsen i en bunke och knäck i ägget. Tillsätt riven parmesanost, rivet citronskal och hälften av den finhackade vitlöken. Smaksätt med rosmarin och krydda med salt och peppar. Blanda samman till en slät smet och forma runda bollar som till stora köttbullar.
2
Fortsätt med att göra tomatsåsen. Fräs resten av vitlöken i olivolja. Tillsätt tomatpuré och bryn blandningen i någon minut. Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka tomatsåsen i 5 minuter utan lock och lägg sedan ner köttbullarna. Puttra på svag värme i 5–10 minuter tills köttbullarna är genomkokta.
3
Servera med nykokt pasta och hyvlad parmesanost.Lägg färsen i en bunke och knäck i ägget. Tillsätt riven parmesanost, rivet citronskal och hälften av den finhackade vitlöken. Smaksätt med rosmarin och krydda med salt och peppar. Blanda samman till en slät smet och forma runda bollar som till stora köttbullar.
4
Fortsätt med att göra tomatsåsen. Fräs resten av vitlöken i olivolja. Tillsätt tomatpuré och bryn blandningen i någon minut. Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka tomatsåsen i 5 minuter utan lock och lägg sedan ner köttbullarna. Puttra på svag värme i 5–10 minuter tills köttbullarna är genomkokta.
5
Servera med nykokt pasta och hyvlad parmesanost.Lägg färsen i en bunke och knäck i ägget. Tillsätt riven parmesanost, rivet citronskal och hälften av den finhackade vitlöken. Smaksätt med rosmarin och krydda med salt och peppar. Blanda samman till en slät smet och forma runda bollar som till stora köttbullar.
6
Fortsätt med att göra tomatsåsen. Fräs resten av vitlöken i olivolja. Tillsätt tomatpuré och bryn blandningen i någon minut. Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Koka tomatsåsen i 5 minuter utan lock och lägg sedan ner köttbullarna. Puttra på svag värme i 5–10 minuter tills köttbullarna är genomkokta.
7
Servera med nykokt pasta och hyvlad parmesanost.

Kommentar:
Den som vill steker lammfärsbullarna runt om så att de får fin färg i olivolja och kokar dem sedan klara i den mustiga tomatsåsen.

Recept // Fler lammköttrecept