Du behöver

  • 4 prt basmatiris
  • olja till stekning
  • 1 msk hela spiskumminfrön
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 st lök skalad, hackad
  • 2 st vitlök hackade
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 st burk krossade tomater (400 g) + 1/2 burk vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • linser ca 400 g kokta röda
  • 100 g färsk spenat
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
2
Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg.
3
Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter linserna och puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov.
4
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept