Grönsakspytt med ostpolenta

Du behöver 1 stort blomkålshuvud (500 g) i buketter olivolja 1 zucchini (400 g) tärnad 2 vitlöksklyftor, hackade 1 förpackning frysta sojabönor (250 g) smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud (500 g)
  • i buketter
  • olivolja
  • 1 zucchini (400 g) tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 förpackning frysta sojabönor (250 g)
  • smör
  • salt
  • 1 citron det yttersta gula skalet, rivet + 1 msk pressad
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ask krasse
  • Polenta
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl polenta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl västerbottensost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn blomkålen och lägg på ett fat, sätt in i ugnen i 12–15 minuter så att den blir mjuk.

2
Fräs zucchinin hastigt i olivoljan så att den får lite färg.

3
Smörfräs bönorna i 4–5 minuter så de blir mjälla och goda, salta. Blanda blomkål, zucchini och bönor i stekpannan. Vänd i citronskal, saft och klippt krasse. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Koka upp vatten och buljongtärning. Rör i polentan och koka försiktigt i cirka en kvart, rör om då och då, det ska bli som en gröt. Tillsätt olivolja och ost, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera till grönsakspytten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top