Du behöver
- 1 stort blomkålshuvud (500 g)
- i buketter
- olivolja
- 1 zucchini (400 g) tärnad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 förpackning frysta sojabönor (250 g)
- smör
- salt
- 1 citron det yttersta gula skalet, rivet + 1 msk pressad
- nymalen svartpeppar
- 1 ask krasse
- Polenta
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl polenta
- 1 msk olivolja
- 1 dl västerbottensost
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn blomkålen och lägg på ett fat, sätt in i ugnen i 12–15 minuter så att den blir mjuk.
2
Fräs zucchinin hastigt i olivoljan så att den får lite färg.
3
Smörfräs bönorna i 4–5 minuter så de blir mjälla och goda, salta. Blanda blomkål, zucchini och bönor i stekpannan. Vänd i citronskal, saft och klippt krasse. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Koka upp vatten och buljongtärning. Rör i polentan och koka försiktigt i cirka en kvart, rör om då och då, det ska bli som en gröt. Tillsätt olivolja och ost, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera till grönsakspytten.