Grönkålssoppa

Du behöver 250 g grönkål befriade från stjälkar, samt sköljda och grovhackade 1 l grönsaksbuljong 0.5 dl sojagrädde eller havregrädde örtsalt 1 krm vitpeppar 1...


8 portioner

Du behöver

  • 250 g grönkål befriade från stjälkar, samt sköljda och grovhackade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 0.5 dl sojagrädde eller havregrädde
  • örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram

Tillbehör:

tomathalvor fyllda med vegetarisk crème fraiche

Gör så här

Koka grönkålen i buljongen cirka 15 minuter. Mixa. Tillsätt grädden och mixa lite till. Låt småkoka ytterligare cirka 5 minuter sedan den smaksatts.


Kommentar:
Rätten ingår i en grön julbuffé för vegetarianer. Recepten är beräknade till ett julbord för 8 personer. Recepten är framtagna av Gabriella och Jim Terneborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top