Grillade squashskålar

Du behöver 40 squashskivor, 3 cm tjocka ca 1 dl grillolja drygt 2 dl söt thai chili-sås Gör så här 1 Välj squasher som inte...


40 portioner

Du behöver

  • 40 squashskivor, 3 cm tjocka
  • ca 1 dl grillolja
  • drygt 2 dl söt thai chili-sås

Gör så här

1
Välj squasher som inte är alltför vida i omkrets. Det är svårt att ange antal eftersom de är olika långa. Skölj dem och torka väl. Skiva dem och gröp ut en grund liten håla med en tesked mitt i varje skiva. Lägg squashskivorna med hålorna uppåt på plåt med folie. Pensla ytan med grillolja. Grilla högt upp i ugnen i full värme tills ytorna fått trevliga grillprickar och skivorna blivit halvmjuka. De faller samman och vattnar sig om de grillas för länge.

2
Ta ut dem och låt kallna. Skeda lite sås i hålorna före servering.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i Icakurirens härliga försommarbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top