Grillad lårfilé med rostad potatissallad

Du behöver 1 pkt Kronfågel Lårfilé Chili/Aprikos (i aluminiumtråg) 1.5 kg delikatesspotatis 3 msk smör 1 st vitlöksklyfta pressad 0.5 dl timjan hackad flingsalt och...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 pkt Kronfågel Lårfilé Chili/Aprikos (i aluminiumtråg)
  • 1.5 kg delikatesspotatis
  • 3 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl timjan hackad
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 1 st knippe rädisor i klyftor
  • 0.5 st purjolök strimlad

Dressing:

1 dl olja
0.5 dl vitvinsvinäger
salt och rikligt med nymald svartpeppar

Gör så här

1
Skrubba potatisen och dela dem om de är stora. Blanda smör med vitlök och timjan. Smaksätt med salt och peppar. Klicka kryddsmöret över potatisen, strö över extra flingsalt och nymald svartpeppar. Stek i 225°C i ca 30 minuter tills de fått fin färg. Rör om efter halva tiden. Häll över dressingen och låt svalna. Blanda den fortfarande ljumma potatisen med rädisor och purjolök. Grilla kycklinglårfiléerna enligt anvisning på förpackningen, 15–20 minuter tills allt är genomgrillat* och har fått fin färg. Servera med potatissalladen.

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top