Du behöver

  • 4 st fjärilskotletter av gris
  • 4 skiva lufttorkad skinka t ex parmaskinka
  • 6 st salvia blad färsk
  • grillolja (obs, välj grilloljda som passar vid ev allergi)

Gör så här

1
Platta till fjärilskotletterna lite tunnare med knytnäven. Lägg skinkskivorna på kotletternas ena halva. Lägg på salviablad. Vik ihop kotletterna och stäng dem med grillpinnar.
2
Pensla med grillolja och grilla ungefär 5 minuter på varje sida. Fläskköttet får inte vara rått inuti, men inte heller för mycket stekt så att de magra kotletterna blir torra. Köttet steker vidare på eftervärmen medan det vilar.
3
Lägg därför upp kotletterna på varm tallrik, täck med folie och låt köttet stå 5 minuter. Då fördelar sig även smaken från fyllningen bättre.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept klicka på länkarna nedan.


Recept // Fler fläskköttrecept