Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 50 g smör
  • 500 g rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk tomatpuré
  • 2.5 msk senap ljus fransk
  • 2 dl smetana laktosfria sortimentet, eller kokbar yoghurt
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st sopprötter tråg
  • 4 prt bulgur eller ris
  • 2 st saltgurkor

Gör så här

1
Smalklyfta löken och mjukfräs den i lite fett i en gryta, på knapp medelvärme, minst 5 minuter, ta upp. Centimeterstrimla köttet.
2
Bryn köttstrimlorna i smör omgångsvis på näst högsta värme, salta och peppra under tiden. Sänk värmen, lägg tillbaks löken och allt kött i grytan. Strö på mjöl och rör om ordentligt. Rör i tomatpuré, senap och smetana och mjölk. Låt puttra 5 minuter under lock. Strö med persilja före servering.
3
Ansa och tärna sopprötterna, fräs dem lätt i kastrull med smörklick. Tillsätt bulgur och vatten enligt bulgurpaketet, koka efter beskrivningen. Blanda om före servering till stroganoffen, bjud skivad saltgurka bredvid.
4
Tips! Använd innanlår eller benfri högrev i stället för rostbiff. Då bör rätten småputtra under lock ytter­ligare en kvart.

Recept // Fler nötköttrecept