• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smaktest av ketchup

  Felix hamnade i topp och ständige konkurrenten Heinz blev tvåa när Icakuriren provsmakade ketchup. Läs hela smaktestet av ketchup här.

  Smaktest ketchup
  Smaktest ketchup. Foto: Erik Hedman

  På ketchupfronten intet nytt kan Icakuriren utropa efter att ha smakat sig igenom sju märken från de stora butikskedjorna.
  I generationer har holmgången mellan Felix och Heinz pågått. Nya märken har tillkommit och försvunnit, men det är dessa två som delat vår ketchupälskande nation. Det är också mycket riktigt Felix och Heinz som återfinns i toppen av vårt smaktest.

  Panelen var inte helt enig men vinnaren blev Felix med sin fina konsistens och fylliga, balanserade smak. Heinz var inte långt efter men en aning mildare smak och lösare konsistens gjorde att den inte gick hela vägen.
  I botten återfinns lågprismärket Eldorado. En rinnig brunaktig sörja med doft av plast och utan annan smak än tung sötma. Icas båda märken Euroshopper och Ica ketchup gjorde inte heller någon avsmakare glad.

  Vid sidan om det ordinarie testet gjordes en jämförande studie med två sorters ketchup med mindre socker och mindre salt, Felix Mindre socker Mindre salt och Heinz Mindre socker & salt samt en sort med mindre socker, Ica gott liv. Vi kunde konstatera att reduktionen av de naturliga smakhöjarna inte var till någon fördel för de avsmakade ketchupsorterna.
  Man kan fråga sig om det är just i tomatketchup man ska minska på socker och salt, det är knappast här problemen med för höga intag ligger.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!