• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smaktest av Hamburgare

  Vad kan vara enklare än att slänga ett par färdiga burgare på grillen? Icakurirens matredaktion har provsmakat frysta hamburgare. Smaktestet av hamburgare.

  Smaktest hamburgare
  Tester var ett blindtest och utfördes av Icakurirens matredaktion. Foto: Erik Hedman

  Burgaren från Svenska hamburgare är den självklara vinnaren i Icakurirens smaktest. Med god smak, saftig, naturlig köttfärskonsistens och en smak som klarar sig helt utan tillbehör tar de enkelt hem förstaplatsen.

  Billigaste burgaren heter Mcennedy (Lidl), den är saftig och smakar riktigt gott, men brosk och bitar i färsen drar ner totalbetyget.

  Kilopriset varierade mycket, liksom storleken på förpackningarna. Änglamark hamburgare är dyrast i testet med ett kilopris på över 100 kronor, men då får man också en ekologisk kravmärkt hamburgare gjord på svenskt nötkött.

  Ursprungsmärkningen på nötköttet är det lite si och så med. Ica, Svenska hamburgare, Scan och Änglamark är alla gjorda på svenskt kött, medan Mcennedys, Willys och Eldorados hamburgare saknar uppgift om var köttet kommer ifrån.

  Mängden köttråvara är 80 % för alla hamburgare i testet utom Mcennedy som kan stoltsera med hela 85 % kött.

  Största överraskningen var Scans hamburgare som både smakade, doftade och såg ut som pannkakor. Ingen oangenäm smak, men ganska långt från hamburgare.

  Testet var ett blindtest och utfördes av Icakurirens matredaktion.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!