Smaktest av Hamburgare

Vad kan vara enklare än att slänga ett par färdiga burgare på grillen? Icakurirens matredaktion har provsmakat frysta hamburgare. Smaktestet av hamburgare.

Mysteriet med den ovala burgaren

Alla hamburgare i testet utom Mcennedy gick från runda till ovala i formen när de stektes. På Scans matforum förklarar man detta med att färsen pressas ut i formar under tryck och då orienterar sig köttfibrerna åt ett håll. Köttfibrerna drar ihop sig vid stekning och då de ligger åt samma håll blir burgaren oval.

Smaktest av Hamburgare
Smaktest hamburgare
Tester var ett blindtest och utfördes av Icakurirens matredaktion. Foto: Erik Hedman

Burgaren från Svenska hamburgare är den självklara vinnaren i Icakurirens smaktest. Med god smak, saftig, naturlig köttfärskonsistens och en smak som klarar sig helt utan tillbehör tar de enkelt hem förstaplatsen.

Billigaste burgaren heter Mcennedy (Lidl), den är saftig och smakar riktigt gott, men brosk och bitar i färsen drar ner totalbetyget.

Kilopriset varierade mycket, liksom storleken på förpackningarna. Änglamark hamburgare är dyrast i testet med ett kilopris på över 100 kronor, men då får man också en ekologisk kravmärkt hamburgare gjord på svenskt nötkött.

Ursprungsmärkningen på nötköttet är det lite si och så med. Ica, Svenska hamburgare, Scan och Änglamark är alla gjorda på svenskt kött, medan Mcennedys, Willys och Eldorados hamburgare saknar uppgift om var köttet kommer ifrån.

Mängden köttråvara är 80 % för alla hamburgare i testet utom Mcennedy som kan stoltsera med hela 85 % kött.

Största överraskningen var Scans hamburgare som både smakade, doftade och såg ut som pannkakor. Ingen oangenäm smak, men ganska långt från hamburgare.

Testet var ett blindtest och utfördes av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top