• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sköt om dina sommarmöbler

  Sol, vind och regn sliter på dina trädgårdsmöbler. Sköt dem rätt så får de ett långt liv.Öppna upp hela listan över hur du sköter om olika utemöbler!

  Spanskfödda Patricia Urquiola har designat en smäcker utomhusfåtölj
  Möbetrend 1: Spanskfödda Patricia Urquiola har designat en smäcker utomhusfåtölj i konstrotting. Stolen Crinoline, från B&B Italia.

  "The shadowchair" är en fairtradeprodukt
  Senaste möbeltrenden 2: Den eleganta möbeln "The shadowchair" är en fairtradeprodukt och görs för hand i Senegal. Design Tord Bontje.

  Nu flyttar både vi och möblerna ut på landet, terassen och altanen. Men den svenska sommaren med omväxlande sol, vind och regn sliter ofta hårt på utemöblerna. Det är därför viktigt att vårda dem så att de får ett långt liv. De flesta utemöbler ska behandlas när man plockar fram dem på våren, mitt i säsongen och innan de ställs undan för vintern.

   

  TIPS!

  1. Fyll en växtspruta med olja och spruta möbeln och låt den sedan eftertorka. Du sparar flera timmar jämfört med om du använder pensel och svamp.

  2. Trämöbler monterade med skruvar behöver nästan alltid efterdras någon gång per säsong för att behålla sin stabilitet.

  3. Burklockstricket! Står dina möbler på bar backe kan fukten från marken tränga in i träet. Ställ möbeln på burklock som du fyller med olja. Låt stå något dygn så att oljan absorberas av träet.
   

  Köpställen trädgårdsmöbler:

  Berga Form 0491-280 10

  Brafab 0430-493 00

  Fiam/ Länna möbler 08-771 14 00

  Fermob www.fermob.com

  Grythyttan 0591-14350

  www.bebitalia.it

  www.moroso.it

  Skagerack Denmark/ Svenssons i Lammhult 0591-143 50

  Slick 08 -702 07 80 www.slick.se

  Starka betongindustrier 044-202500

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!